Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Animációs filmek

 

Megaagy
Megamind 3D
amerikai film 2010
animációs, családi, vígjáték

Megamind (Will Ferrell) a világ a legbriliánsabb gonosztevője. És a legsikertelenebb is. Az évek során minden elképzelhető eszközzel megpróbálta meghódítani Metro Cityt, ám minden kísérlet kolosszális kudarcba fulladt a Metro Man (Brad Pitt) néven ismert szuperhős miatt. Metro Man legyőzhetetlen volt, egészen addig, amíg Megamind meg nem ölte az egyik elfuserált gonosz terve keretében.

Így viszont Megamind hirtelen életcél nélkül maradt - szupergonosztevő szuperhős nélkül. Ráébred, hogy életcéljának elérése a legrosszabb, ami eddig történt vele. Ezért úgy határoz, hogy csak egyféleképpen kerülhet ki ebből a csávából: ha új hős ellenfelet teremt Titán (Jonah Hill) néven, aki a tervek szerint sokkal nagyobb, jobb és erősebb lesz, mint Metro Man valaha is volt.

Megaagy - Megamind 3D

Megaagy - Megamind
Ám Titán igen hamar úgy dönt, hogy gonosznak lenni sokkal nagyobb buli, mint jófiúnak - de ő nem uralni akarja a világot, hanem elpusztítani. Most hát az a kérdés, hogy vajon Megamind el tudja-e pusztítani saját ördögi teremtményét. Vajon a világ legokosabb embere ez egyszer képes okosan dönteni? Vajon a gonosz zseni lehet-e a saját történetének pozitív hőse?

Eredeti hangok:
Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, Ben Stiller
Rendezte: Tom McGrath
Forgatókönyv: Alan Schoolcraft, Brent Simons Gyártó:DreamWorks Animation
Forgalmazó: 
UIP-Duna Film
Hossz: 96 perc

 

Aranyhaj és a nagy gubanc
Tangled
amerikai film 2010
animációs, családi, vígjáték

A királyság legkeresettebb és egyben legsármosabb körözött banditája, Flynn Rider egy titokzatos toronyban próbál menedéket találni üldözői elől, ahol fogságba ejti 21 méteres mágikus aranyhajával a torony lakója, a gyönyörű és bátor Aranyhaj.  Flynn felettébb kíváncsi fogvatartója eddig csak a megfelelő alkalomra várt, hogy az éveken át tartó rabságból szabadulhasson, és ez az alkalom, úgy tűnik, eljött.  Alkut köt hát a jóképű tolvajjal, így kezdetét veszi egy kalandokkal teli utazás, melyen a furcsa párost elkíséri egy minden bajtól óva intő, túlságosan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperzsaru ló, és a mogorva-goromba kocsmagengszeterek bandája. Aranyhaj és a nagy gubanc - Tangled

Aranyhaj és a nagy gubanc - Tangled
Egy igazán vidám, hajmeresztő mese, a Walt Disney Pictures tolmácsolásában! December másodikától a mozikban az Aranyhaj és a nagy gubanc: a  kaland, a humor és a haj – nagyon sok haj – triumvirátusának csodálatos története.

Az Aranyhaj és a nagy gubanc  rendezője Byron Howard. Az ő nevéhez fűződik a 2008-as Volt című animációs kalandfilm.

Aranyhaj és a nagy gubanc - Tangled Aranyhaj és a nagy gubanc - Tangled Aranyhaj és a nagy gubanc - Tangled Aranyhaj és a nagy gubanc - Tangled

Eredeti hangok:
Zachary Levi, Mandy Moore, Donna Murphy, Ron Perlman, Brad Garrett, Jeffrey Tambor, M.C. Gainey, Paul F. Tompkins
Rendezte: Byron Howard és Nathan Greno
Forgatókönyv: Dan Fogelman
Vágó: Tim Mertens
Zene: Alan Menken
Dalszöveg: Glenn Slater
Gyártó: Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures
Forgalmazó: 
Fórum Hungary


 

 

 
Az Őrzők legendája 3D
Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole
amerikai film 2010
animációs, családi

Talán léteznek bölcs és bátor baglyok, akiknek egyetlen feladata van a világon: a többi bagoly védelmezése. Megvigasztalják a szomorút, meggyógyítják a beteget, elűzik a gonoszt és óvják a baglyok királyságát.

Sorent, a bagolyfiókát testvérével együtt elrabolja egy lázadó bagolyraj: ők tisztábbnak, különlegesebbnek állítják magukat a többi fajtársuknál.

Az Őrzők legendája
 A fióka mindig is imádta a meséket, apjától sokat hallott a védelmező baglyok legendájáról. Ebből a történetből merít erőt akkor is, amikor megszökik, és barátaival együtt hosszú, kalandos útra indul, hogy megtalálja a védelmező baglyok csodálatos fáját: ha sikerül, velük együtt fog visszatérni, és legyőzi ellenségeit.


A film digitális 3D-ben (és 2D-ben) lesz megtekinthető!
A hatalmas sikerű meseregény alapján a 300 és a Watchmen – Az őrzők rendezője készített látványos, az egész családot szórakoztató animációs filmet.


Szereplők/ Eredeti hangok: 
Hugo Weaving, Helen Mirren, Geoffrey Rush, Sam Neill, Miriam Margolyes
Rendező: Zack Snyder
Gyártó stúdió: Warner Bros.
Forgalmazza: 
InterCom
Hossz: 100 perc


 

 
Nagyon vadon
Open Season

amerikai film 2006
animációs, vígjáték, kaland, családi

Ne vaduljunk! Boog, a szelíd grizzly csak ennyit kér, egyébként boldogan éli a kisvárosi sztárok mindennapi életét: este fellép a helyi természetrajz-show-ban, aztán nyugovóra tér gazdája és nevelője garázsában, ahol szívből etetik és szeretik. Állati ösztöneit mélyen eltemette, és semmiért sem cserélné el a civilizáció örömeit. 

Ám egyszer mégis megszólal a vadon szava: méghozzá fülsértően, hadarva és össze-vissza. Ugyanis egy félszarvú szarvastól ered, aki dilis fejébe vette, hogy megmenti a nagy mackót, és visszavezeti az erdőbe. Terve végül sikerül, így az állati ösztöneitől megszabadult medve és a négyballábas szarvas visszajut az erdőbe: éppen három nappal a vadászidény kezdete előtt.
Nagyon vadon

Nagyon vadon
A természet is tévedhet: a két állat kicsit sem illik össze, mégis együtt kénytelenek menekülni, miközben nemcsak egy nagyon vad vadász lohol a nyomukba, hanem arra is rá kell jönniük, hogy az ő erdejükből valószínűleg rég kiköltöztek a normális állatok. 

Kalandjaik során találkoznak heves borzzal, mániákus kacsával, pánikbeteg kakassal, egy tarajos süllel, akik csak egy ölelésre vágyik, meg a vadon legveszedelmesebb bandájával: egy csapat mókussal. Az erdő különös vidék, és nem könnyű benne boldogulni sem szarvasnak, sem medvének. Bocs.

Kapcsolódó cikkek:

Nagyon vadon 2.

Szereplők:
Eredeti hangok: Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Debra Messing, Billy Connolly, Gary Sinise, Patrick Warburton, Jon Favreau
Rendezők:
Roger Allers, Jill Culton és Anthony Stacchi
Forgatókönyv:
Steve Bencich és Ron J. Friedman
Vágó: Pam Ziegenhagen
Zene: Ramin Djawadi
Gyártó stúdió: Columbia-TriStar
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hivatalos honlap
Hossz: 83 perc

Asterix és a vikingek
Astérix et les Vikings

francia film 2006
animációs, családi, vígjáték


Egy csapat félelmet nem ismerő Viking harcos utazik Asterix falujába, hogy megismerjék a félelmet, mivel arról hallottak, hogy a félelem szárnyakat ad.

A gall falu lakói viszont csak egy dologtól félnek, nevezetesen attól, hogy egyszer rájuk szakad az ég. A Vikingek így nem járnak szerencsével, egészen addig, amíg nem találkoznak a gyáva Bögyörixszel. Elrabolják hát a fiút, Asterix és Obelix pedig a Vikingek után ered...

Minden idők legismertebb francia képregényének hősei két élőszereplős film után ezúttal ismét rajzolt kiadásban térnek vissza. Egészestés rajzfilm eddig 7 készült Asterixék kalandjaiból: az első 1967-ben, a legutóbbi pedig 1994-ben (Asterix Amerikában).

Szereplők:
Eredeti hangok: Roger Carel, Lorant Deutsch, Sara Forestier, Jacques Frantz
Rendezők: Stefan Fjeldmark, Jesper Moller
Forgatókönyv: Jean-Luc Goossens
Zene: Replicant
Gyártó stúdió: 
M6 Films, TPS Star, Mandarin SAS
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 78 perc

Asterix és a vikingek