Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háborús filmek

 

A kilencedik légió
Centurion
angol film 2010
akció, kaland, történelmi, háborús, dráma

Krisztus után 117. A Római Birodalom területe Egyiptomtól Spanyolországig, keleten pedig egészen a Fekete-tengerig húzódik. Ám könyörtelen hódításuk Észak-Britanniában hirtelen megtorpanni látszik, amikor egy gerilla taktikát űző, megfoghatatlan ellenséggel kerülnek szembe: a vad és félelmetes Piktekkel.

Quintus Dias (Michael Fassbender) - az egyetlen túlélője egy Pikt rajtaütésnek, amely a római erődhatáron történt - északra menetel Virilus tábornok (Dominic West) legendás Kilencedik Légiójához, amely azt a feladatot kapja, hogy töröljék el a föld színéről a Pikteket, és semmisítsék meg vezetőjüket, Gorlacon-t (Ulrich Thomsen).

A kilencedik légió - Centurion

A kilencedik légió - Centurion

Ám amikor a légió támadásba lendül az idegen földön, döbbenetes ellenállásba ütközik: Virilus fogságba esik, és néhányan maradnak csak életben. Közéjük tartozik Quintus is, aki kénytelen szembenézni azzal a kétségbeesett küzdelemmel, amelyben kis szakaszát életben kell tartania az ellenséges vonalak mögött. Hosszú és kemény küzdelem kezdődik az ismeretlen terepen a Piktek könyörtelen üldözésével a hátuk mögött, melyet a bosszúra éhes és vérszomjas Etain harcosnő (Olga Kurylenko) vezet ellenük. De vajon sikerül-e a maroknyi csapatnak megmentenie tábornokát, és biztonságban elérni a római határt?

Neil Marshall (A barlang) filmje roppant egyszerű mottót kapott: Harcolj vagy meghalsz!Szereplők:
Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, Noel Clarke, David Morrissey, JJ Feild, Axelle Carolyn, Ulrich Thomsen
Rendezte: Neil Marshall
Forgatókönyv: Neil Marshall
Operatőr: Sam McCurdy
Vágó: Chris Gill
Zene: Ilan Eshkeri
Gyártó: Celador Films
Forgalmazó: Mokép
Hossz: 97 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. augusztus 26.
A kilencedik légió - Centurion - Mozi

A kilencedik légió - Centurion - Trailer, filmelőzetes:


 

 

Ellenállók
Defiance
amerikai film 2008
háborús, dráma, thriller

1941-et írunk, a kelet-európai zsidók tömegeit hurcolják el és mészárolják le a náci betolakodók. Miután sikerrel megmenekülnek a biztos halálból, három fivér (Daniel CraigLiev Schreiber és Jamie Bell alakításában) abban a sűrű erdőben keres menedéket, melyet gyerekkoruk óta úgy ismernek, mint a tenyerüket. Hamarosan elkeseredett harc veszi kezdetét, mely kezdetben pusztán a túlélésről szól, ám ahogy egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk rejtekhelyükön, a fivérek rádöbbennek, hogy ezrek életének megmentésével elhunyt szeretteikért állnak bosszút.

Az Ellenállók rendkívüli történet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról, melyet remek színészi alakítások és Edward Zwick (Véres gyémántAz utolsó szamuráj) kiváló rendezése erősít.
Daniel Craig

Ellenállók - Defiance

Jelölések:
Golden Globe díj (2009) Legjobb filmzene jelölés: James Newton Howard
Oscar-díj (2009) Legjobb filmzene jelölés: James Newton Howard

Szereplők:
Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell, Alexa Davalos, George MacKay, Allan Corduner, Mark Feuerstein, Tomas Arana 
Rendező: Edward Zwick
Forgatókönyvíró: Edward Zwick, Clayton Frohman
Zeneszerző: James Newton Howard
Operatőr: Eduardo Serra
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment 
Hossz: 131 perc

 

 

 

Kémnők
Les femmes de l'ombre
francia film 2008
történelmi, háborús, dráma

1944 májusában egy ötfős, ejtőernyős női kommandóegység ereszkedik le a nácik által megszállt Franciaországban, hogy kihívásokkal és veszélyekkel teli küldetést hajtsanak végre: megóvják a normandiai partraszállás tervét őrző brit ügynököt, és likvidálják a titkot veszélyeztető SS ezredest, Heindrich-et.

Louise képzett orvlövész, a francia ellenállás egykori vezetőjének özvegye. Jeanne prostituált, aki nem habozik, ha ölni kell. Suzy kabarétáncosnő, és Heindrich szeretője. Gaëlle robbantási szakértő, aki lázban ég, hogy végre akcióba léphessen. Maria olasz grófnő, aki beépül a francia ellenállásba. Öt nő, akikből hős lesz.
Kémnők

Kémnők

Szereplők:
Sophie Marceau, Julie Depardieu, Marie Gillain, Déborah Francois, Moritz Bleibtreu, Maya Sansa, Julien Boisselier, Vincent Rottiers 
Rendező: Jean-Paul Salomé
Zeneszerző: Bruno Coulais
Operatőr: Pascal Ridao
Forgalmazza: Budapest Film 
Hossz: 112 perc

 

Ryan közlegény megmentése
Saving Private Ryan

amerikai film 1998
háborús, dráma

A normandiai partraszállás történetét meséli el Steven Spielberg lélegzetelállítóan hatásos filmje egy eddig nem ismert szemszögből.

John Miller hadnagy embereivel különleges feladatot kap az amerikai kormány legmagasabb köreitől: életük kockáztatásával hatoljanak át az ellenséges vonalakon, találjanak meg egy James Ryan nevű közlegényt és élve menekítsék ki a pokolból. Az őrültnek tűnő küldetésnek nagyon is emberi és érthető okai vannak. James, aRyan család legkisebbik fia az egyetlen a négy fiútestvér közül, aki még életben van. Három bátyja a hazáért vesztette életét a frontvonalban - az amerikai katonai vezetés úgy érzi: köteles mindent megtenni azért, hogy a hősi halált halt katonák édesanyjának ne egy negyedik posztumusz hősi érdemérmet kelljen átnyújtaniuk, hanem a hírt, hogy James életben van és hazafelé tart...

Saving Private Ryan

Ryan közlegény megmentése

Steven Spielberg műve, a nemzetközileg hatalmas szakmai és közönségsikert aratottRyan közlegény megmentése feledhetetlen filmalkotás, mely mély és tartós hatást gyakorolt a nézőkre világszerte. Ryan közlegény megmentése 1998 legnagyobb bevételt hozó filmje volt.

 

A dicsőség zászlaja
Flags of Our Fathers
amerikai film 2006
dráma, háborús


A II. világháború idején készült egyik legismertebb fotót Iwo Jima szigetén készítették 1945 februárjában. Hat tengerészgyalogos közös erővel tűzi ki rajta az amerikai zászlót az elfoglalt szigeten.

Európában ekkor már a végéhez közeledett a háború, de a Japán elleni hadművelet legnehezebb, legvéresebb szakasza még hátra volt.

A fotó egy pillanat alatt beemelte a történelemkönyvekbe a hat tengerészgyalogost - de nem mentette meg az életüket. Közülük hárman még aznap meghaltak, három társuk végül hazajutott - de nem szívesen váltak a háború utáni propaganda eszközévé. Bradley őrmester (Ryan Phillippe) sosem beszélt a hőstettéről, nem tartott otthon másolatot a fotóból, csendesen élt és idős korában halt meg: fia csak a temetése után tudja meg, ki volt az apja, és akkor kezd nyomozni, mi is történt igazán azon a napon Iwo Jimán.

Szereplők:
Ryan Phillippe, Paul Walker, Ken Watanabe, Jamie Bell, Jesse Bradford, Adam Beach, Joseph Cross, Neal McDonough, Robert Patrick, Barry Pepper, Jon Polito
Rendező: Clint Eastwood
Forgatókönyv: William Broyles Jr., Paul Haggis
Operatőr: Tom Stern
Vágó: Joel Cox
Zene: Lennie Niehaus
Gyártó stúdió: 
Amblin Entertainment, DreamWorks, Malpaso Productions, Warner Bros.
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment
Hivatalos honlap

A dicsőség zászlaja - 2 DVD