Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horror filmek

 Daybreakers: Egy vírus hatására szinte az egész emberi faj vámpírrá változott, a vérszívók átveszik az uralmat a Földön, azonban a táplálékuk (az emberi vér) 2017-re szinte teljesen elfogy, hatalmas kincsnek számít minden egyes elfogott humán. Tudósok egy csoportja néhány renegát vámpír segítségével az emberek túlélésért küzd.

2008-ban mutatták volna be a horrort, majd átcsúszott 2009-re a premier, most úgy tűnik, hogy január 8-án megérkezik a mozikba a Michael és Peter Spierig által rendezett alkotás. Ethan Hawke egy tudóst játszik, Willem Dafoe pedig egy vérszívót formál meg, aki segít neki. Sam Neill a vámpírok vezetője lesz.

 

 

 

 


Farkasember (The Wolfman):
 Az 1966-ban bemutatott klasszikus horror feldolgozása. Lawrence Talbot édesanyja halála után elhagyja a családi birtokot, majd több év után végül visszatér errea helyre, ugyanis testvére eltűnt és csatlakozik ő is a kereséshez. Azonban megmarja őt egy farkasember és maga is átváltozik ezzé a szörnnyé. Benicio Del Toro játssza Lawrence-t, édesapját Anthony Hopkins alakítja, feltűnik még Emily Blunt és Hugo Weaving is.
A bemutatót itt is többször eltolták, ráadásul a stúdió utóforgatásra küldte a produkciót, ugyanis a fejesek úgy döntöttek, hogy ne két lábon, hanem négy lábon szaladgáljon a teremtmény. Mark Romanek a forgatás előtt lépett le kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva, helyére Joe Johnstont szerződtették. Itthon február 11-én kerül bemutatásra.

 

 

 

 


Rémálom az Elm utcában (Nightmare on the Elm Street): Freddy Krueger visszatér, csakhogy ezúttal nem folytatásal rukkolnak elő, hanem elölről kezdik az egészet. Jackie Earle Haley alakítja a klasszikus figurát, Rooney Mara, Kyle Gallner, Thomas Dekker, Katie Cassidy, Connie Britton tűnik még fel mellette. Samuel Bayer kliprendező dirigálta a filmet, április 16-án érkezik a mozikba.


 

 
The Crazies: Újraforgatták George A. Romero 1973-as horrorját, a The Crazies-t. A remake-et Breck Eisner (Szahara) rendezte, a főbb szerepekben pedig Timothy Olyphant, Danielle Panabaker és Radha Mitchell látható. Scott Kosar (A gépész) és Ray Wright (Mezsgye) írta a forgatókönyvet.  A sztori egy kisvárosban játszódik, amelynek közelében lezuhan egy katonai gép, ami vírust szállított. A vírus megfertőzi a város lakóit, páran megpróbálnak épségben kijutni, de ez nem megy olyan egyszerűen. Február 26-tól vetítik a mozik.

 

 

 

  

 


Splice: Adrien Brody és Sarah Polley a Splice horrorban két tudóst alakítanak, akik különféle génekkel kísérleteznek, a céljuk egy új létforma létrehozása. Egy emberi és állati DNS keresztezése után sikerül létrehozni egy új lényt, aminek a Dren nevet adják. A produkciót Vincenzo Natali rendezte, akinek a nevéhez az igazán jól sikerült Kocka és Cypher köthető. Hollandiában január 14-én mutatják be, Franciaországban pedig február 3-án, hozzánk nem tudni mikor érkezik. Survival of the Dead: Egy szigeten kimásznak a halottak a sírjukból, az élők pedig két részre szakadnak, az egyik csoport ugyanis levadászná ezeket a zombikat, a másik csapat pedig úgy gondolja, hogy meg kéne várni, amíg meglelik a baj gyógymódját, ők ugyanis nem szívesen bántanák elhunyt rokonaikat. Nem elég a zombivész, még a két véleményen lévő tábor is ellenségesen pislog egymásra.
George A. Romero rendezte a horrort, néhány fesztiválon már bemutatták.


 

 

Legion: Az Úr úgy dönt, hogy eltörli az embereket a Föld színéről és arkangyalok seregeit küldi le a bolygóra, az emberiség reménye egy sivatagban található bárban lelhető fel. Egy kitaszított arkangyal a védelmére kel. Scott Stewart rendezésében készült a produkció, Paul Bettany, Dennis Quaid, Tyrese Gibson,  Charles S. Dutton lesznek a főbb szereplők. Január 22-én mutatják be.

 

 

 

 

Sikoly 4 (Scream 4): Folytatják a franchise-t, sikerült visszacsábítani Neve Campbellt, Courtney Cox-ot és David Arquette-et is. A negyedik részt ismét Wes Craven rendezi, Kevin Williamson pedig a forgatókönyvvel foglalatoskodik. Annyit lehet tudni, hogy a történet Woodsboroban játszódik. A film egy új trilógia nyitó darabja lesz.


We Are at Night:
 Egy este a 18 éves Lenat megharapja Louise, egy háromtagú női vámpírcsapat vezetője, a lány pedig maga is vámpírrá válik, ami áldás és átok is egyszerre. Lena kezdetben élvezi az új életét, ám a többiek hatalmas vérszomja csöppet megijeszti őt. Közben beleszeret egy beépített zsaruba és úgy dönt, hogy hátat fordít "nővéreinek", otthagyja a bandát, csakhogy ez nem megy olyan egyszerűen. A főszerepet Karoline Herfurth (Parfüm) kapta, mellette feltűnik még Nina Hoss (Arfikai szeretők), Jennifer Ulrich (A hullám), Anna Fischer (Berlin - A fal leomlik) és Max Riemelt (Napola) is. Dennis Gansel a rendező.

Hisss: A sztori pedig egy keleti mitológián alapszik, az ősi történetet a mai modern világba helyezték. Az elbeszélés egy kígyónőről szól, aki képes emberi formát is felvenni. A filmben egy amerikai fickó Indiában utazik és a dzsungelben foglyul ejt egy kígyónőt, aki segít a férfinek megkeresni szerelmét és bosszút állni elrablóin. A főszereplő Mallika Sherawat, aki Indiában ismert színésznek számít, a rendező pedig Jennifer Lynch, David Lynch lánya.

 Cold Skin
: A történet az Antarktiszon játszódik az I. világháború után. Egy fickó érkezik egy mindentől távoli időjárás megfigyelő állomásra, de akit le kéne váltania nem leli, csak egy hajótöröttre lel, aki látta mi lett az állomáson dolgozó emberrel.
Albert Sánchez Piñol regénye alapján készül a film, David Slade fogja rendezni a produkciót.Case 39: Renée Zellweger egy szociális munkást alakít, aki magához vesz egy gyereket, mivel annak szülei meg akarták ölni. Aztán kiderül, hogy a kislány nem az az ártatlan lélek.
2008-ban szerették volna bemutatni, majd átkerül a premier 2009 áprilisára, végül január 1-jén kerül a mozikba Amerikában.a Christian Alvart által rendezett horror.


 

 

My Son, My Son, What Have Ye Done: A film valós eseményeken alapul, egy Mark Yavorsky nevezetű férfi megöli anyját egy karddal  a szomszédjuk hálószobájában, a férfi mellesleg színész, aki egy görög színdarabban is egy olyan fickót játszik, aki megöli az anyját. A filmben Yavorski nevét megváltoztatták és Herzog elmondása szerint 70 %-ban a sztori teljesen más lesz, mint ahogy az valójában megtörtént. Jelentős szerepet játszanak majd benne a flashbackek, amelyekből megtudjuk miért követte el a szörnyű tettet a főhős.
Werner Herzog rendezi a produkciót, David Lynch az egyik producer, főbb szerepekben pedig Willem Dafoe, Chloë Sevigny, Udo Kier, Brad Dourif lesz látható.Outpost 2
: Black Sun: A helyőrség második része. A második világháború idején náci tudósok azon fáradoztak, hogy legyőzhetetlen katonákat hozzanak létre. Az első részben néhány zsoldos össze is futott velük egy bunkerben, a folytatásban NATO katonákat küldenek Kelet-Európába, mivel feltűnt ott egy kisebb hadsereg és mindent lemészárolnak ami az útjukba kerül.


 


Let Me In: A svéd Engedj be amerikai újrája Matt Reeves rendezésében készül, Oskarból Owen lett ,a srácot Kodi-Smit McPhee alakítja, a kislányt pedig Chloe Morentz (Kick-Ass) formálja meg, a filmben Abby lesz a neve. Elias Koteas (Letaszítva) egy rendőr lesz, Cara Buono (A rendszer ellensége) pedig Owen édesanyját játssza. Sasha Barrese (Másnaposok) pedig Virginát alakíthatja. Richard Jenkins is feltűnik a produkcióban. Bemutató 2010-ben várható.


Altitude:
 Öt fiatal "sétarepülésre" indul, ám csöppet eltévednek és a műszerek is meggajdulnak, ennek tetejébe még úgy tűnik, hogy nincsenek egyedül. fenn a magasban. Kaare Andrews a Marvel képregénykiadó egyik rajzolójának a horrorja.


 

 


Dread: A horror Clive Barker Dread novellája alapján készül, a szerző producerként áll a film háta mögött, Anthony DiBlasi az Éjféli etetés rendezője készíti a produkciót. Stephen egy visszahúzódó főiskolára járó tanuló összebarátkozik Quaiddel, aki az intézménytől nem messze lévő lebontásra váró házban éldegél. Quaid szerint Stephennek a disszertációját az emberi félelmekről kellene írnia, Stephen meg is kér néhány embert, hogy beszéljen arról mitől fél. Később az az ötlete támad, hogy társaival éljék át újra ezeket a félelmeket.


 

 

Cold Prey III: A norvég horror harmadik része, amiben 5 fiatal snowboardozni indul a hegyekbe, ahol egy gyilkossal hozza őket össze a sors.The Ward: 
John Carpenter jelenleg a The Ward horror-thrillert forgatja Amber Heard, Danielle Panabaker, Lyndsy Fonseca és Mika Boorem főszereplésével. A történet egy elmegyógyintézetben játszódik, az intézet egy lakója Kristen, akinek nem túl nyugodt az élete, hiszen egy kísértet kezdi terrorizálni őt.

 

Thanksgiving: Eli Roth rendezte a Grindhouse-hoz az egyik ál-előzetest, ez alapján fog Roth filmet készíteni.Piranha 3D
: Alexandre Aja szintén készít egy feldolgozást a Piranhaból, ezúttal 3D-ben jönnek el a vérengzős halacskák. A főbb szerepekben Elisabeth Shue, Ving Rhames, Richard Dreyfuss, Dina Meyer, Jerry O'Connell, Jessica Szohr, Kelly Brook és Eli Roth lesznek láthatóak.Patrick Melton and Marcus Dunstan, A dög és a Fűrész írói hozták össze a szkriptet. Április 16-án mutatják be.

 

 


Final Solution: A második világháború alatt Dániában egy halász jó pénzért cserébe segített a zsidóknak áthajózni Svédországba. Ezzel csak az volt a probléma, hogy a halász a náciknak dolgozott és egy haláltáborba juttatta az összes kuncsaftját. A Landau család is igénybe veszi a halász szolgálatait, de kénytelenek hátrahagyni lányukat Emmát, aki felnővén a családja nyomára szeretne bukkanni.

 

 

 


Road Train:
 Békésen szeli az utakat Ausztráliában négy barát, azonban a kocsijukat leamortizálja egy száguldó kamion, ami meg is áll nem messzire tőlük. Megközelítik a kamiont, majd be is pattannak, ezzel a járművel szeretnék eljutni a következő várost...de vajon elérik a települést, illetve mit szállít a kamion?