Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Romantikus filmek

 

Párizs, szeretlek! - Extra változat (2 DVD)
Paris, je taime
 
francia, svájci film 2006
romantikus


Tristan Carné, francia tévéfilmes rendező egyike annak a sokmillió embernek, akik egy szép napon arra ébredtek, hogy szerelmesek Párizsba. Az ambiciózus direktor azonban úgy döntött, ezt az univerzális érzést, mondhatni viszonyt filmes nyelvre kell fordítja és a tolmácsoláshoz meghívja a világ rendezőinek krémjét. Így született meg a filmtörténelem talán legfigyelemreméltóbb filmes szkeccse, a 18 fejezetből álló Párizs, szeretlek!

Huszonkét rendező, tizennyolc kisfilm, egy város, valamint egy egész estés szerelmi vallomás a fények és a szerelem metropoliszának: Párizsnak. A világ minden részéről érkeztek az ismert és elismert rendezők és a színészsztárok, hogy apró párizsi történeteket meséljenek a szeretetről és szerelemről, amely hol varázslatos és ámulatba ejtő, hol pedig érzékeny és emberi, de kétségkívül megismételhetetlen. Kapcsolatok jönnek létre és érnek véget, a fájdalom és boldogság kéz a kézben jár, s mindeközben életre kelnek a francia nagyváros utcái.

A 2006-os Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott szkeccsfilm ötlete Tristan Carné fejéből pattant ki, aki többek között olyan rendezőket nyert meg az álomprojecthez, mint a Coen-fivérek (Nem vénnek való vidék), Alexander Payne (Kerülőutak), Gus Van Sant (Good Will Hunting), Walter Salles (Egy motoros naplója), Tom Tykwer (A lé meg a Lola) és Alfonso Cuarón (Harry Potter 3.). A világhíres direktorokhoz pedig olyan színészek csatlakoztak, mint Natalie Portman, Juliette Binoche, Fanny Ardant, Nick Nolte, Steve Buscemi, Willem Dafoe, Maggie Gyllenhaal, Gena Rowlands és Elijah Wood, hogy eme különleges filmcsemegével kürtöljék világgá: Párizs, szeretlek!

Párizs, szeretlek! - Extra változat (2 DVD)
Rendezők:
Olivier AssayasFrédéric AuburtinEmmanuel BenbihyGurinder ChadhaSylvain ChometEthan CoenJoel CoenIsabel CoixetWes CravenAlfonso CuarónGérard DepardieuChristopher DoyleRichard LaGraveneseVincenzo NataliAlexander Payne,Bruno PodalydesWalter SallesOliver SchmitzNobuhiro SuwaDaniela ThomasTom TykwerGus Van SantItwas Tolen
Szereplők:
Florence MullerHervé PierreBruno PodalydesLeila BekhtiJulien BeramisCyril DescoursThomas DumerchezDaniely FrancisqueAudrey FricotSalah Teskouk,Christian BramsenMarianne FaithfullElias McConnellGaspard UllielJulie Bataille,Steve BuscemiGulliver HecqAxel KienerFrankie PainMarina MoncadeCatalina Sandino MorenoAurélien Blain-KingXing Xing ChengHélene PatarotBarbet SchroederLi XinJavier CámaraSergio CastellittoEmilie OhanaMiranda Richardson,Leonor WatlingJuliette BinocheMartin CombesWillem DafoeHippolyte Girardot,Roxane PelicierDylan GomongEmmanuel LayotteMadeleine MalrouxSimone MalrouxYolande MoreauIsabelle PateyPaul PutnerSara MartinsNick Nolte,Ludivine SagnierLionel DrayMaggie GyllenhaalJoana PreissSeydou BoroAissa MaigaFanny ArdantBob HoskinsOlga KurylenkoElijah WoodEmily Mortimer,Alexander PayneRufus SewellMelchior BeslonNatalie PortmanGérard Depardieu,Ben GazzaraGena RowlandsMargo MartindaleWes Craven


Producerek: Emmanuel Benbihy, Claudie Ossard
Forgalmazza: Corner Film
Hossz: 116 perc

 

 

Szerelem a fehér házban
The American President

amerikai film 1995
romantikus, vígjáték


Egy férfi és egy nő egymásba szeret – és a sajtó minden mozdulatukról beszámol, az ellenfelek pedig rögvest rágalomhadjáratba kezdenek. Ha a szóban forgó férfi az Amerikai Egyesült Államok elnöke, a magánélete másra is tartozik.

Michael Douglas (Elemi ösztön) alakítja a megözvegyült elnököt, akinek népszerűsége mindössze másfél hónap alatt 63%-ról 41%-ra zuhan, miután szerelembe esik egy lobbistával (Annette Bening – Amerikai szépség).

Sürgölődő kormánystáb (Martin Sheen – Az elnök emberei-sorozatMichael J. Fox– Vissza a jövőbe-trilógia), kárörvendő ellenfél (Richard Dreyfuss – Cápa), formális vacsorák, informális pillanatok, válsághelyzet – minden feltárul előttünk Rob Reinerromantikus vígjátékában a nyilvános és magánélet kényes egyensúlyáról.

Szerelem a fehér házban - DVD
Díjak, jelölések:

Golden Globe díj (1996) Legjobb rendező jelölés: Rob Reiner
Golden Globe díj (1996) Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Annette Bening
Golden Globe díj (1996) Legjobb forgatókönyv jelölés: Aaron Sorkin
Golden Globe díj (1996) Legjobb színészi alakítás - televíziós minisorozat vagy tévéfilm jelölés: Michael Douglas
Oscar-díj (1996) Legjobb filmzene jelölés: Marc Shaiman


Szereplők:
Michael Douglas, Martin Sheen, Michael J. Fox, Annette Bening, Richard Dreyfuss, Samantha Mathis, David Paymer, Anna Deavere Smith 
Rendező: Rob Reiner
Író: Aaron Sorkin
Operatőr: John Seale
Zeneszerző: Marc Shaiman
Forgalmazza: Budapest Film 
Hossz: 109 perc

 

Noel - A szerelem a legnagyobb ajándék
Noel

amerikai film 2004
romantikus


Karácsony. A szeretet ünnepe. Még egy olyan nagyvárosban is, mint New York, ilyenkor mindenki megpróbál jobban odafigyelni azokra, akiket év közben megbántott vagy elhanyagolt. Rose (az Oscar-díjas Susan Sarandon) kórházban lévő anyjának szeretné elmondani még egyszer, hogy szereti, de az Alzheimer-kórban szenvedő asszony már meg sem ismeri lányát.
Mike (Paul Walker), a fiatal rendőr örökös féltékenységével kergeti őrületbe menyasszonyát, a gyönyörű Ninát (Penélope Cruz), de rá kell jönniük, hogy egymás nélkül nem tudnak élni. Artie, a pincér (az Oscar-díjas Alan Arkin) pedig néhai feleségének reinkarnációját keresi, de olyan valakiben találja meg, akire a legkevésbé gondolt volna. Különböző emberek, különböző problémákkal. Karácsony estéjén azonban sorsuk mégis összefonódik...

Noel - A szerelem a legnagyobb ajándék - DVD


Szereplők:
Penélope Cruz, Susan Sarandon, Paul Walker, Alan Arkin
Rendező: Chazz Palminteri
Forgalmazza: Navigátor Film
Hossz: 96 perc

 

Candy
ausztrál film 2006
romantikus, dráma
 

Candy, a gyönyörű fiatal festőnő (Abbie Cornish) halálosan beleszeret a fiatal költőbe, Danbe (Heath Ledger). Szerelmük mámorító, maga a paradicsom, mintha az édenkertben lennének: egyetlen kérdés vet árnyékot boldogságukra: miként tudnák fokozni és mérhetetlenné tenni gyönyörüket? A heroinban találják meg a választ: a határtalanság és korlátlan gyönyörök kulcsát. Közös jövőjük legyőzhetetlen.

Hamarosan azonban kifogynak készleteikből, nem lesz mit a zaciba vinni. Dan hagyja, hogy Candy áruba bocsássa testét; és innentől alig észrevehetően sodródnak az Édenből kivezető út felé. Ismételt révületükben szerelmük megújul és elhatározzák, hogy örök hűséget fogadnak egymásnak. Összeházasodnak. A nagy eseményt kábult napok boldogsága követi. Candy szülei kétségbeesnek. Nézik, ahogy lányuk egyre lejjebb csúszik valamiben, amit képtelenek megérteni.

Ahogy telik-múlik az idő, a függőség egyre szorosabb szövetségbe fonja Candyt és Dant, egymás iránti elkötelezettségük mélyül. Megbéklyózza őket a szerelem és a drog dupla köteléke. Casper, mindkettőjük jó barátja, tisztán látja, min mennek keresztül. Éleslátása azonban nem sokat segít rajtuk, hisz Casper az egyik legrafináltabb drogdíler, akit hátán hordott a föld - és nem mellékesen, szintén függő.

Házasságuk örvénylése átformálja Candy gondolatait. A szertefoszlott álmok miatti haragja ékként fúródik szerelmükbe. Maga mögött hagyva a káoszt elvonókúrára megy. A különválás megalázó Dan számára. Távol kerülve mindattól, amit szeret, újra felfedezi a tisztaságot. Ő is megérti, ahogy Candy is, hogy esélyt kaptak az újjászületésre.

Candy - Mozi

 

 

 

 


Szereplők: 
Heath Ledger, Geoffrey Rush, Abbie Cornish, Garry McDonald, Tom Budge
Rendező: Neil Armfield
Forgalmazza: Budapest Film
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 108 perc